Dammers halen duizend euro op voor het UMCG Alzheimerfonds

Voordat de kerstvakantie zijn intrede deed, vond het online dam- en beweegevent: Fitter Kerst, plaats op 17 december 2020. Op het damplatform Lidraughts waren ruim 100 enthousiaste deelnemers van alle niveaus aan het strijden tegen elkaar tijdens de damcompetitie.

Online cheque van het Fitter Kerst: Online beweeg- en damevent voor het UMCG Alzheimerfonds. De dammers hebben €1.000,- opgehaald met de actie.

Deelnemers deden veelal mee in teams, namens verschillende bedrijven en organisaties. Samen hebben ze zich ingezet om geld in te zamelen om de oorzaak van dementie te achterhalen, het risico op dementie te verminderen, maar ook het leven met dementie dragelijker maken. En dat is hen gelukt door het behoorlijke bedrag van €1000,- op te halen.

Tijdens de online dampotjes verzorgde bootcampinstructeur Sjoerd ten Asbroek namens Decathlon 7-minuten workouts. Om meer over dementie te leren, gaf onderzoekster Nynke Smidt van het Alzheimer Centrum Groningen een college over leefstijl en dementie.

Fitter Kerst: Online beweeg- en damevent voor het UMCG Alzheimerfonds || CampusKort

Geheel in lijn met het online event, werd digitaal de cheque overhandigd door de HANNN. We kijken uit naar een tijd dat we weer fysiek evenementen kunnen organiseren, met feestelijke overhandigingen. Iedereen bedankt voor de inzet en het geslaagde en interactieve evenement.

Facebooktwitter