Geslaagde Tocht om de Noord: €1600,- opgehaald voor het UMCG Alzheimerfonds!

Op 28 en 29 september was het zo ver, de start van de Tocht om de Noord (TodN). Ruim een dozijn lopers hebben 25 of 40 km gelopen door heel Groningen. Zij hebben het enorme bedrag van €1600,- opgehaald voor het UMCG Alzheimerfonds! Dit bedrag zal volledig worden gebruikt voor onderzoek naar dementie.

De cheque met het opgehaalde bedrag van €1600,- voor het UMCG Alzheimerfonds.

Een nieuw record deze editie van TodN. Op zondag viel maar liefst 44 cm regen, het meeste van heel Nederland. “Vele wandelaars ontpopten zich echter tot ware buitenmensen en trotseerden de regen manmoedig. Bijna iedereen (uit zowel Stadskanaal als Pekela) kwam uiteindelijk de finishhal binnen; nat maar met een grote glimlach en riep: “We did it”. Wij zijn trots op jullie, dat jullie het natte weer zo goed hebben doorstaan. Jullie zijn voor ons de echte ‘BIKKELS!'”, aldus de organisatie van TodN.

Elk jaar is het weer zo ver. De 10.000 plaatsen voor de TodN op zaterdag en zondag zitten vrijwel direct vol. De organisatie van de tocht had 50 kaarten voor beide dagen vrijgesteld aan de UMCG Fondsen, waaronder die van het UMCG Alzheimerfonds. De wandelaars konden gratis meedoen als ze minimaal 50 euro inzamelden voor één van de deelnemende fondsen. Een fantastische kans om mee te doen met de TodN en zo een warm hart bij te dragen.

They did it! Gerry en Hetty over de finish.

Wij willen in ieder geval de organisatie van Tocht om de Noord hartelijk danken voor het vrijstellen van de kaarten, alle vrijwilligers en natuurlijk niet te vergeten.. Alle lopers!

Ook enthousiast om volgend jaar mee te doen? Houd onze Facebook en website in de gaten of neem contact met ons op.

Facebooktwitter