ISCOMS haal ruim 8300 euro op voor het UMCG Alzheimerfonds!

De ISCOMS organisatie haalde dankzij sponsorlopen, fietsen, quizzen en andere acties ruim 8300 euro  op voor het UMCG Alzheimerfonds.  Dankzij dit geweldige bedrag kan het UMCG Alzheimerfonds activiteiten voor mensen met dementie in het Alzheimer Centrum Groningen steunen.

Het UMCG Alzheimerfonds financiert kleine projecten die het onderzoek naar dementie helpen of projecten die het welzijn van mensen met dementie in het UMCG vergroten. Te denken valt aan het mede mogelijk maken van informatieavonden over mensen met een verstandelijke handicap en dementie, of de aanschaf van IPads met bijhorende software waardoor geheugenpoli patiënten beter voorbereid hun diagnose proces ingaan.

ISCOMS, een uniek  studentencongres van (bio)medische wetenschappen, steunt ieder jaar een goed doel. De organisatie zamelt gedurende het jaar geld in, maar ook de ruim 700 bezoekers uit ruim 70 landen kunnen hun steentje bijdragen. Tijdens de sluitingsceremonie werd het eindbedrag, een ISCOMS-record, bekend gemaakt en een cheque overhandigt aan de vergulde UMCG Alzheimerfondspenningmeester, neuroloog Jeroen de Vries.

Facebooktwitter