Bevolkingsonderzoek in UMCG naar kinderen van mensen met dementie.

Deze week is de Demin studie gestart in het UMCG. Een groep epidemiologen, ouderengeneeskundigen en gezondheidswetenschappers van het Universiteit Medisch Centrum Groningen, onder de naam Demin, heeft toestemming gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een proef-bevolkingsonderzoek uit te voeren onder enkele honderden kinderen van patiënten met dementie.

Kinderen in de leeftijd van 40 tot 60 jaar, die met hun vader of moeder naar een van de 21 geheugenpoli’s in ziekenhuizen in Nederland komen. Zij krijgen de vraag of ze mee willen doen aan een onderzoek naar hun eigen gezondheid.

Leefstijl speelt namelijk een belangrijke rol in het ontstaan van vasculaire dementie. De oorzaken van Alzheimer zijn nog niet precies bekend, maar ook hier speelt leefstijl een rol.

Deelnemers aan het Demin onderzoek krijgen een vragenlijst en lichamelijk onderzoek aangeboden. Kijk op de website van het onderzoek voor meer informatie.

Facebooktwitter